Wat u kunt doen

Een arts dient het overlijden vast te stellen. Daarom is het belangrijk dat u uw (huis)arts belt. U hoeft dit niet direct te doen. U kunt gerust nog even de tijd nemen om bij hem of haar te blijven. U belt de arts als u eraan toe bent. De arts komt langs en zal u een verklaring van overlijden geven. 

Vervolgens kunt u uw familie op de hoogte stellen en mij bellen via 06 52 65 65 88. Ik kom dan spoedig naar u toe. Gedurende de dagen die volgen zal ik er volledig voor u en uw naasten zijn. 

Wat staat u te wachten?

Allereerst wordt uw dierbare gewassen, verzorgd en gekleed naar wens door uzelf en familie met mijn hulp of, als u daar de voorkeur aan geeft, door verzorgers. Daarna bespreken we met elkaar waar uw dierbare de komende dagen zal verblijven. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor thuisopbaring, met behulp van een koeling. Of misschien wilt u liever uw dierbare in een rouwcentrum bezoeken.

De dagen daarna bespreken we in alle rust en stap voor stap waar en hoe het afscheid plaats zal vinden en hoe familie en vrienden hiervoor uitgenodigd worden.

En daarna?

Na afloop ontvangt u van mij een boekje met informatie over de afwikkeling van de nalatenschap. Ook kunt u kijken op de site van de Rijksoverheid, waar op duidelijke wijze te vinden is wat er nog moet gebeuren.

Enkele weken later kom ik nog even bij u langs om terug te kijken op deze periode.